Anàlisi de l'actualitat i divulgació

Encara no s’ha fet res: RES DE RES! (3/10/2018)

2018-10-03 09:17

Encara no s’ha fet res: RES DE RES! (3/10/2018)

Des del passat 27 d’octubre de 2017 els polítics catalans, estorats i aclaparats segurament per la dinàmica repressora de l’estat espanyol, han perdut la iniciativa i la capacitat de reacció. Des de les institucions catalanes, tot i ser-hi, ni han fet efectiu el mandat de l’1 d’octubre (publicació al DOGC de la Declaració d’Independència, i desenvolupament normatiu bàsic) ni han implicat cap altra país en la dinàmica successòria d’estats que cal provocar.

La comoditat de la dinàmica autonomista, dels partits autonomistes que defensen l’autonomia o el regionalisme i del govern autonòmic dins el bloc de la constitucionalitat espanyola, suposa un escàndol important per una gran part de la població catalana, ja no només independentista.

Els mandats democràtics quan són clars no poder ésser trepitjats, i si existeixen dubtes o reticències per dades desconegudes o fets sobrevinguts cal tornar la veu al poble, i si és el cas convocar eleccions. En cas d’obstinar-se en girar l’esquena a la voluntat popular majoritària creix la desconfiança i el ressentiment, tot afeblint la dinàmica democràtica en conjunt i la mateixa societat en general.

Hom ja es planteja obertament si l’actual govern autonòmic català pot continuar liderant el procés d’emancipació nacional iniciat. L’aposta oberta per un nou referèndum pactat amb l’estat espanyol no deixa d’ésser, fins i tot, una provocació de mala educació envers tot el que és i va suposar l’1 d’octubre de 2017. Els models de referència d’Escòcia i el Quebec són models perdedors que no poden ésser la justa mesura que anhela la societat catalana.

Fer efectiva la secessió és començar a fer alguna cosa, escalant el conflicte i creant nous escenaris, prenent la iniciativa i trencant motllos. La proposta del govern autonòmic d’esperar, de forma victimista, una sentència condemnatòria dels activistes i polítics catalanistes és, sens dubte, una forma passiva i resignada d’esperar una nova humiliació nacional.

©1 Vicenç Plans, periodistavplans@gmail.com, facebook, @vplans3, https://vplansperiodista.webnode.cat/

(1)Permesa la reproducció total o parcial d’aquest escrit citant la font.

Lloc de cerca

Contacte

Vicenç Plans, periodista